Je ne comprends pas..

De Pont des Arts

Je ne comprends pas.. was zo ongeveer mijn meest uitgesproken zin van de afgelopen 5 dagen.
Juist ja,  ik ben naar Frankrijk geweest. En het was tres bien..!
Net als in Nederland was het vrijdag/zaterdag/zondag ontzettend mooi weer, de rommelmarkten waren gezellig en ik heb mijn ogen uitgekeken op Maison&Objet. Wat een beurs is dat zeg!

Jammer genoeg had ik mezelf dus niet zo in de Franse taal verdiept. Op de MAVO was Frans mijn lievelingsvak, we kregen les van een echte Française en ik haalde de ene 10 na de andere. (Oké, 9 kan ook..) Tot ze ineens  werd ingeruild voor een ander, en zijn enige connectie met Frankrijk was als je het mij vraagt zijn Peugeot 205.

Ondanks deze taalbarrière heb ik mij gelukkig nog aardig weten te redden, en zodra je heel lief zegt “Je ne comprend pas, English please?” kunnen de meeste Fransen best wat Engels, zeker als ze je iets willen verkopen.

De laatste dag, dinsdag, was gereserveerd voor een dagje Parijs.  Mijn 4e bezoek aan deze stad, en oh! wat hou ik van Parijs!
Verdwalen op het station van Gare Du Nord, de toerist uithangen bij het Louvre, en op zoek naar hippe winkeltjes in Le Marais.
Diep van binnen denk ik dat ik in een vorig leven een Parisienne was, waarschijnlijk ergens in de jaren ’50 (natuurlijk).

Advertenties