Vliegende papegaai vangt altijd wat!

Gisteren stond ik op de Sunday Market in Amsterdam, en aangezien mijn ogen weer groter waren dan mijn mond, euh, achterbak, ging alle voorraad nooit passen. Na een uur puzzelen bleek het ook niet in de grotere auto van mijn vader te passen.
Er zat nog maar één optie op.. het Volkswagenbusje!

Ik rij nooit met dat ding, want stel je voor dat je ergens terecht komt met alleen maar  Madurodam parkeervakjes. Daarnaast kreeg ik ook nooit de versnelling in z’n achteruit, wat soms toch wel handig is.
Enfin, ik had geen keus, en na een proefritje, heel wat soepgeroer had ik de versnellingsbak onder de knie en lag de laadruimte vol vintage. Toch wel handig, plek zat.

Tegen vriendin en marktmaatje Judith had ik niets verteld, dus dat leverde de nodige hilariteit op toen ik haar zondagochtend vroeg oppikte in deze boevenbus. Onderweg maakten we al plannen hoe het zou zijn om met een busje naar rommelmarkten in Frankrijk te gaan, en niets te hoeven laten staan vanwege ruimtegebrek. Oh dat zou heerlijk zijn!
Eenmaal in Amsterdam, uitgeladen op het Westergasterrein, en klaar om een parkeerplek te zoeken waren we al snel een illusie armer. We waren redelijk ingeparkeerd en na 6 keer steken kon ik het terrein af op zoek naar een parkeerplek.
Die waren er opzich zat, voor Smart’s en mini’s. Maar uiteindelijk ook voor een Volkswagen Transporter. Ineens kwam daar het perfecte plekje vrij, zo één waar je zo in kan rijden. Alsof het zo had moeten zijn!

Bus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En hoe zat het ook alweer met die vliegende kraai, die vangt altijd wat zeggen ze toch? Niets is minder waar. Want wat doe je als je een lege bus hebt en er staat een reusachtige vogelkooi uit vervlogen jaren bij het grofvuil in diezelfde straat?
Oppakken en achterin ermee. Ook al heb ik geen papegaai, en weet ik niet of deze er ooit gaat komen, deze kooi kon ik gewoon niet laten staan en moest gered worden van de ondergang!

kooi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Sundaymarket was gezellig, ik was blij met ‘huiskamertje voor één dag’. Ontzettend veel leuke reacties gehad, veel visitekaartjes uitgedeeld en er zijn heeel veeel foto’s gemaakt. Ben benieuwd waar deze straks allemaal gaan opduiken.
En of het ritje met de bus voor herhaling vatbaar is? Misschien als ik vooraf weer hetzelfde parkeerplekje kan reserveren?

Diversitijd Sundaymarket

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties